Istanbul ühendab maailmajagusid ja ajastuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bosporuse väin jagab linna kaheks: üks pool asub Euroopas ja teine Aasias. Üle vee saab mitme silla kaudu, millest pildil olev suurim väinaga sama nime kannab.
Bosporuse väin jagab linna kaheks: üks pool asub Euroopas ja teine Aasias. Üle vee saab mitme silla kaudu, millest pildil olev suurim väinaga sama nime kannab. Foto: Jaanika Kuusik

Võimalus abikaasaga tööreisile Istanbuli kaasa sõita ühelt poolt rõõmustas. Teisalt tekitas see ootusärevust, millega segunes hirm suure linna ja rahvahulkade ees.

Istanbulis oligi kõike liiga palju: inimesi, kaupa, vaatamisväärsusi. Kolm täispikka päeva andsid küll  ettekujutuse Türgi suurimast linnast, kus eelmise aasta seisuga elas 13,85 miljonit inimest, kuid kahtlemata jäi sellest väheks. Istanbul pakkus elamusi igal sammul.

Üllatus tabas meid juba Riia lennujaamas: üle pika aja tuli näidata passe. Alles siis meenus, et see on ju loomulik, kuna Türgi ei kuulu Euroopa Liitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles