Keskmesse tõusis naistevastane vägivald

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
konverents"Mehed naistevastasest vägivallast"
konverents"Mehed naistevastasest vägivallast" Foto: sotsiaalministeerium

Täna, 25. novembril on rahvusvaheline naistevastase vägivalla vastane päev, mida ÜRO Peaassamblee üleskutsel tähistatakse 1999. aastast kogu maailmas. Viimastel aastatel on teema käsitlemine hoogustunud ka Eestis.

«Oleme sel aastal naistevastase ja perevägivalla tõkestamiseks astunud ja astumas mitmeid olulisi samme ja ees ootavad suured muutused,» ütles sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse osakonna juhataja Liina Kanter.

Ta tõi välja, et tänavu on edukalt käivitunud programm «Kodune ja sooline vägivald». See on suunatud soolise võrdõiguslikkuse saavutamisele ning soolise ja perevägivalla ennetamisele ja tõkestamisele.

«Sotsiaalministeeriumis on lõppjärgus Euroopa Nõukogu naistevastase ja perevägivalla ennetamise ning tõkestamise konventsiooni analüüsi koostamine. Kõik see loob võimaluse lähiaastatel saavutada kvalitatiivselt uus tase naistevastases ja perevägivalla vastases tegevuses,» lisas Kanter.

Koostöös Eesti Naiste Varjupaikade Liiduga korraldas sotsiaalministeerium täna Tallinna Ülikooli ruumides konverentsi «Mehed naistevastasest vägivallast». Päeva tähistati mujalgi Eestis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles