Juured toovad ikka tagasi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Vello Padrik
Fotol Vello Padrik Foto: Tiiu Madal

Möödunud laupäeval kogunesid Tõrva kirik-kammersaali järjekordsele Juurte-sarja kohtumisele tõrvalased, kes huvitatud Helme kihelkonnast pärit tuntud inimeste elust, andis teada Tõrva linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Tiiu Madal. Kuna tegemist oli Juurte-sarja juubelihõngulise, 155. kohtumisega, oli üles pandud ka näitus sarja käigus valminud DVDdest.

Seekord oli Ilmar Kõverik kohale kutsunud nimeka perekonna: Räpina haigla arsti, onkoloogiakirurgi Vello Padriku ning tema pojad Peeter ja Tarmo-Tanel Padriku. Peeter Padrik on onkoloog, Tartu Üikooli hematoloogia- ja onkoloogiakliiniku direktor, Tarmo-Tanel Padrik jurist.

Vello Padrik on raamatu «Arstiabist Räpinas läbi kolme sajandi» autor. Tema isapoolne suguvõsa on pärit Helme kihelkonnast.

Muusikaga rõõmustasid kuulajaid Maie Koldits klaveril ja Valju Kasuk viiulil.

«14aastane kohtumistesari »Juured« on kõrgkultuuri hea näide. Need kohtumised annavad edasi palju elutarkust, iga kuuldud saatus on erinev, õpetlik ja oma sisult väärtuslik. Seda elutarkust on järgnevatele põlvedele väga vaja. Ilmar Kõverik oskab üritusi korraldada nii, et tekib vajadus tagasi tulla,» lausus akadeemik Rein Einasto kohtumise kokkuvõtteks. (VM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles