Lossi tabab äkkrünnak

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äkkrünnak Ahjas
Äkkrünnak Ahjas Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Neljapäeval, 28. novembril algusega kell 14 viib Lõuna prefektuur Valgamaal Sangaste lossiõue territooriumil ja osaliselt ka lossis läbi äkkrünnaku tõrjumise õppuse.
 

Legendi järgi on tegu võrdlemisi rahuliku neljapäevaga, mil lossis on lisaks hotellitöötajatele mõni klient. Teiste seas on Sangaste lossi tulnud ühes perega puhkama ka mees, kel viimasel ajal on ette tulnud keerulisi olukordi peresuhetes. Nüüd tuligi ta ühes perega lossi, lootuses peresuhteid parandada.

Lossis olles kuuleb mees aga juhtumisi pealt oma abikaasa telefonikõnet ning sellest johtuvalt järeldab, et parandada pole siin enam miskit. Suurest pettumusest võtab mees ette väga drastilisi samme, millega kogu perepuhkus muutub õudusunenäoks. Sündmust saabuvad lahendama politsei ja tema koostööpartnerid Lõuna-Eesti pommigrupist, Lõuna päästekeskusest ja ka Valga haiglast.

Lõuna prefektuuri operatiivteabeteenistuse vanem Künter Pedosk ütles, et sellise õppuse eesmärk on selgitada välja politsei reageerimisvõimekus kiireloomulise sündmuse lahendamiseks, nagu seda on äkkrünnak.

«Igasugune ründetegevus tuleb lõpetada võimalikult kiiresti, et vältida ohvreid või kahju tekitamist,» selgitas ta. Pedosk lisas, et selline õppus näitab ilmekalt kätte sündmusele reageerivate ametnike koostöö võimalikud kitsaskohad. Neid kõrvaldades saab aga reaalses olukorras oluliselt parema ettevalmistusega tegutseda ja mis peatähtis – säästa inimelusid,« märkis ta.

Politsei juhib kohalike tähelepanu sellele, et õppuse tõttu võib pärastlõunasel ajal olla selles piirkonnas tavapärane liiklemine häiritud. Õppuse ala on tähistatud vastava teavitustahvliga »Õppuse ala". Õppuse lõpuajaks on planeeritud kell 17, siis peaks taastuma ka tavapärane liiklus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles