Otepää volikogus allkirjastati kolmepoolne koostöölepe

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää koostöölepingu allkirjastamine
Otepää koostöölepingu allkirjastamine Foto: Ene Reedi

Täna, 12. novembril kell 15 alanud Otepää volikogu istungil sõlmisid valimisliidud Otepää Kodanik ja Otepää ning IRL koostööleppe Otepää valla juhtimiseks järgmiseks neljaks aastaks.

«Uue volikogu esimene, nädal tagasi toimunud istung näitas, et meie pakutud kõiki volikogus esindatud poliitilisi jõudusid kaasav Otepää vallajuhtimise mudel ei leia toetust,» ütles volikogu liige, valimisliidu Otepää Kodanik esindaja Teet Reedi. «Põhjalike arutelude tulemusena sõlmisime täna valimisliiduga Otepää ning IRLiga laiapõhjalise koostööleppe.»

Vastavalt sellele saab vallavolikogu esimeheks valimisliidu Otepää juht Jaanus Raidal ning aseesimeheks valimisliidu Otepää Kodanik liige Teet Reedi. Vallavanema kandidaat on valimisliidu Otepää Kodanik juht Kuldar Veere.

Volikogu valis üheksa poolt häälega esimeheks Jaanus Raidali. Aseesimeheks valiti kümne häälega Teet Reedi. Teisi kandidaate peale tema ei olnud.

Kuldar Veere usub, et täna sõlmitud koostöölepe on parim võimalikest. «Täna sõlmitud koostöölepe arvestab kõiki osapooli ning on alus usalduslikule valla juhtimisele. Valda juhtides on meil kavas hoiduda koalitsiooni-opositsiooni vastandamisest,» ütles Veere. «Soovime tagada, et hea idee viiakse ellu olenemata sellest, kes selle välja pakub.»

«Läbirääkimised kinnitasid mulle, et meie koostöö valla juhtimisel saab olema väga hea ning kestab järgmiste valimisteni,» ütles Jaanus Raidal valimisliidust Otepää. Tema sõnul on koostöölepingu olulised põhimõtted avatud ja kaasav vallajuhtimine ning Otepää elukeskkonna arendamine.

IRLi nimekirjast volikokku valitud Urmas Kuldmaa sõnul on Otepääle väga oluline koostöö laiapõhjalisus. «See, et leppes on kajastatud kõigi osapoolte programmilised seisukohad, annab kindluse, et meie koostöö sujub meeldivalt järgmised neli aastat ja miks mitte kauemgi,» ütles Kuldmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles