Firmajuhi arvates tegi Otepää valimiste võitja vea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maie Niit, Eesti Keskerakond
Maie Niit, Eesti Keskerakond Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valimistel Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Otepää lihatööstuse Edgar omanik Maie Niit leiab kõrvaltvaatajana, et praegune politiiline seis Otepääl on kehva mulje jätnud.

«Midagi ei parane. Valimisliit Otepää Kodanik läks Reformierakonna vastu, et midagi muuta, aga arvan, et Reformierakond tuleb võitjana välja, sest sokutas valimisliitudesse sama mõttelaadiga inimesi,» rääkis ta.

Niidu meelest tegi Otepää Kodaniku esinumber Kuldar Veere vea, kui teatas kohe pärast valimistulemuste selgumist, et välistab koostöö reformierakondlaste ja valimisliiduga Otepää. «Need on nüüd pahased ja nii nad õõtsuvad omavahel,» sõnas Niit. «Veerel on koalitsiooni kokkusobitamine raskeks läinud.»

Tema hinnangul sobiksid mõttelaadi järgi otsustades koalitsiooni looma valimisliidud Otepää ja Otepää Kodanik. Volikogu esimeheks passiks tema sõnul naisterahvas, kes suudaks volikokku tasakaalukust tuua. Näiteks valimisliitu Otepää Kodanik kuuluv Miia Pallase.

Uus vallavanem aga võiks oma kohal püsida kauem kui aasta. «See peaks olema inimene, kes saaks vallale mainet kujundada. Niimoodi kujundame ainult halba mainet, kui igal aastal uus vallavanem on.»

Otepää esimesel vallavolikogu istungil jäi volikogu esimees valimata, kuna ükski esitatud kandidaatidest ei saavutanud häälteenamust.

Esimesel hääletamisel said Teet Reedi valimisliidust Otepää Kodanik ja Jaanus Raidal valimisliidust Otepää neli häält, valimisliidu Meie Kodu kandidaat Siim Kalda kuus häält.

Kordushääletamisel jäi Raidalile kolm, Reedile viis ja Kaldale kuus häält. Volikogu koosseisu häälteenamus jäi aga ka sel korral tulemata.

Volikogu esimehe kohale oli võimalik esitada ka uued kandidaadid. Antud võimalust keegi ei kasutanud.

Otepää vallavolikogus on 15 liiget, seega õnnestub häälteenamus saavutada kaheksa häälega.

Järgmine volikogu istung on uue nädala teisipäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles