Tõrvas põrkasid kokku noor jalgrattur ja ekskavaator

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrvas põrkasid kokku noor jalgrattur ja ekskavaator.
Tõrvas põrkasid kokku noor jalgrattur ja ekskavaator. Foto: Politsei

Neljapäeval, 10. oktoobril kella 15.08 paiku teatati politseile liiklusõnnetusest Tõrvas Valga 52 maja juures.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel teatas kahetsusega, et üliraskeid vigastusi saanud 10-aastane tüdruk suri eile kella nelja paiku haiglas.

 Peiteli sõnul sõitsid esialgsetel andmetel kaks alaealist ratturit jalgratastega Tõrva linnas mööda kõnniteed, mis oli sõiduteest eraldatud ja kõrgem.

"Ratturid liikusid üksteise taga ja neile sõitis sõiduteel vastu ekskavaator. Seni teadmata asjaoludel  kaotas tüdruk ratta üle juhitavuse, sõitis kõnniteelt sõiduteele, kus toimus kokkupõrge sõiduteel liikunud ekskavaatoriga." ütles Peitel. Ekskavaatorit JCB 4CX-4WS juhtis 46aastane Hillar.

Saadud löögist paiskus tüdruk sõiduteele ning sai üliraskelt vigastada. Ta toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa ütles, et tüdruk kandis kinnirihmatud rattakiivrit, kuid õnnetuses saadud tugevast löögist vastu ekskavaatorit kiiver paraku lapse peas purunes. „Kiivri kandmise vajalikkust ei tohi kindlasti vähetähtsustada, sest suurema osa õnnetuste puhul säästab see pea piirkonda raskematest vigastustest. Paraku näib esialgse info pinnalt, et antud õnnetuses oli rattakiivrist suurem roll ebasoodsatel asjaoludel, mis ühel teelõigul ja ajahetkel kokku langesid,“ sõnas Kürsa.

Politseinikud kontrollisid üle ka õnnetuses osalenud lapse jalgratta tehnilise seisundi. Sõiduvahend vastas nõuetele, ka pidurid olid töökorras. Lisaks selgitati välja, et 10-aastasele tüdrukule oli sel kevadel väljastatud kooli poolt jalgratta juhiload.

Selle traagilise liiklusõnnetuse asjaolusid uurib Lõuna prefektuur kriminaalmenetluse raames.

Käesoleval aastal on Eestis juhtunud liiklusõnnetustes hukkunud 51 inimest, mullu samal perioodil hukkus liiklusavariides 72 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles