Auhinnagala tõstis õpetajad au sisse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivi Mehide õpilane Miko Sein sai esikoha 9. klasside arvestuses
Aivi Mehide õpilane Miko Sein sai esikoha 9. klasside arvestuses Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 5. oktoobril toimus Tartus, Vanemuise Kontserdimajas esmakordselt üleriigiline aasta õpetaja auhinnagala "Eestimaa õpib ja tänab".

Galal jagati tunnustust järgmistes kategooriates: aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta põhikooliõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutseõppeasutuse õpetaja, aasta klassijuhataja, aasta õppeasutuse juht, aasta üldhariduse sõber, aasta kutsehariduse sõber, aasta tegu hariduses, aasta parimad rahvusvahelistel õpilasvõistlustel edukalt esinenud õppurid ning aasta õpilasvõistluste juhendaja.

Tunnustuskonkursile said kandidaate esitada kõik soovijad. Komisjon valis ligi 700 kandidaadi seast välja iga kategooria kolm parimat, laupäevasel auhinnagalal kuulutatakse välja võitjad.

Aasta klassijuhataja kategoorias oli üks nominente Tõrva gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Aivi Mehide, kelle kandidatuuri esitas tema oma klass. Aasta klassijuhataja on aga Tallinna Õismäe gümnaasiumi õpetaja Aina Porman.

Galaõhtut juhtisid Tartu Forseliuse Kooli õpetaja Kristi Mumm ja näitleja Tambet Tuisk. Lavastaja on Ain Mäeots. Õhtu jooksul astusid üles Värska muusikakooli ansambel Foron Doce, Reigo Ahvena ansambel, Riho Sibul, Mari Pokinen, Shate tantsukool, Liisi Koikson ja Tõnis Mägi.
Eesti Vabariigi juubeliaastal toimuva tunnustusürituse eestvedajateks on haridus- ja teadusministeerium, SA Innove ja Eesti Haridustöötajate Liit.

Otseülekande laureaatide pidulikust tunnustamisest tegi Eesti Televisioon
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles