Konkursi keskmes on kodune tuleohutus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästeamet ootab inimesi alates 16. eluaastast osa võtma postrikonkursist teemal «Kodu tuleohutuks». Osalemiseks tuleb esitada originaalne hüüdlausega poster, mis propageerib kodust tuleohutust ning motiveerib inimesi selle eest hoolt kandma. Postrite saatmise viimane tähtaeg on 10. november.
 

Konkursiga juhib amet tähelepanu koduse tuleohutuse tähtsusele. «Eesmärk on suunata inimesi loominguliste lahenduste kaudu tuleohutuse teemal kaasa mõtlema. Seekordne konkurss keskendub just kodusele tuleohutusele, et inimesed pööraksid rohkem tähelepanu end ümbritsevale keskkonnale ja selle ohutuks muutmisele,» selgitas päästeameti ennetustöö osakonna peaspetsialist Kädli Rooste.

Parimate postrite autoreid premeeritakse tahvelarvuti ja nutitelefonidega. Lisaks pannakse välja eripreemiad. Väärt auhinnaga tunnustatakse ka publiku lemmikut. Kõige tabavamaid töid kasutatakse tuleohutusalases ennetustöös internetilehekülgedel, teavitusmaterjalides ning väliüritustel. Lisaks korraldatakse parematest töödest näitus, millega on võimalik üle Eesti tutvuda.

Postrit luues võib inspiratsiooni otsida järgmistest märksõnadest: hooletus suitsetamisel, tähelepanuta jäetud küünlad, tikud, hooldamata tulekolded ja korstnad, katkised või vanad elektriseadmed, pliidile unustatud söök, suitsuandur, tulekustuti.

Töid saab konkursile esitada digitaalsel kujul aadressile rescue@rescue.ee kuni 10. novembrini (kaasa arvatud). Osalema on oodatud kõik huvilised alates 16. eluaastast.

Lisainfot saab päästeameti kodulehelt ja Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles