Tartu noored juuksurid õpetasid juustekultuuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Drubinš jääb lokkidest ilma.
Lauri Drubinš jääb lokkidest ilma. Foto: Helju Keskpalu

Valga kunstikuu koolimoekonkursile järgnes soengu-show, kus lisaks soovitud stiilimuutusele said osalenud ka nippe, kuidas oma juuste eest hoolitseda.

Show korraldanud Valga kultuurikeskuse töötajad olid kaua otsinud selleks sobivat ruumi. Lõpuks leidsid selle vestibüülis, kus õhku ja valgust piisavalt, peeglid juuksurite ja klientide jaoks ning istepingid pealtvaatajaile olemas. Garderoobitöötajadki olid õnnega koos, et said tööpostil kõike näha.

Külas olid Tartu kutsehariduskeskuse juuksuri eriala teise kursuse õpilased Laura Malkov ning Gerli Silm, kes mõlemad pärit Võrumaalt, samuti Reelika Kreitsberg Põltsamaalt.

Juuksurid töötasid valgalaste peade kallal ligi neli tundi. Esimene klient oli noorsootöötaja Anneli Puusepp, viimane tema kolleeg Lauri Drubinš, vahepeale mahtus palju koolitüdrukuid. Puusepp sai endale moodsa lühikese tupeeritud soengu, Drubinš jäi lokkidest ilma.

Käärid käisid siuh ja säuh, lõiked kulgesid horisontaalselt ja vertikaalselt. Põrandalt pühiti ära palju mahalõigatud juukseid. Kellel olid lokkis juuksed, see tahtis sirgeid, kellel sirged, sellele meeldisid lokid.

Juuksurid pidasid seda vaheldusevajadust täiesti normaalseks ja muudkui sirgendasid ja krussitasid klientide pähe kasvanud varandust. Ühele tüdrukule punuti põnevad patsid, teise pikad juuksed tõsteti üles kuhja.

Noored juuksurid olid tooli istunute vastu tähelepanelikud ja täitsid kõik esitatud soovid. Nad ei karda, et pärast kooli lõpetamist tööd ei leia. Valitsegu ükskõik missugune riigikord, alati leidub inimesi, kes tahavad oma juustega midagi ette võtta, on nemad aru saanud.

Õppimise ajal teenivad nad raha koolile, mitte endale. Õppemaksu küll ei ole, aga et ära elada, töötavad neist kaks ööklubis. Lõpetamise järel plaanib Reelika Kreitsberg Soome tööle minna. Sellepärast võtab keeleõpet väga tõsiselt. Et Eestis või kuskil mujal toime tulla ja ka teistest rahvustest kliente teenindada, õpetatakse neile koolis soome keelt, ka erialast vene ja inglise keelt.

----------------------------------

Õpetussõnad

. Olge ettevaatlikud poest juustevärvide ostmisel – need ei kulu, vaid kasvavad välja.

. Iga päev pole soovitatav pead pesta.

. Vahetage šampooni, muidu hakkab peanahk kuivama.

. Pikendusi ärge juustele pange. Kui need ära võtate, jääte pooltest juustest ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles