Keskuses avastati valeraha

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod ja dollarid. Foto on illustratiivse tähendusega.
Eurod ja dollarid. Foto on illustratiivse tähendusega. Foto: AP / Scanpix.

Tartu sularahakeskuses avastati möödunud nädala lõpus ja selle nädala alguses võltsimistunnustega rahatähti.

Politseile laekus teade, et ajavahemikul 11. septembrist 17. septembrini avastati Tartu sularahakeskuses võltsimistunnustega kolm 50eurost rahatähte ja üks USA 100dollarine, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Rahatähed olid toodud Tartus, Viljandis ja Valgas asuvatest pangandus- ja kaubandusettevõtetest.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel ütles Valgamaalasele, et sel aastal on politsei Lõuna-Eestist saanud üle 70 valeraha teate.

"Kui täpsemalt vaadata septembrikuus registreeritud juhtumeid, siis neid oli Lõuna-Eesti peale kokku üheksa. Valerahakahtlusega rahatähti avastati nii suuremate kui ka väiksemate toidukaupluste, tankla, pangakontori, aga ka maaliine teenindanud bussikassa sularaha seast. Kõikide juhtumite uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlusi," täpsustas ta.

Pressiesindaja toonitas, et kui inimestel on kahtlusi rahatähe ehtsuses ning kontrollimiseks mõeldud aparaati pole, on mõistlikum enne tehingu sooritamist küsida abi mõnest pangakontorist. "Kahtlustades, et teie valdusesse on sattunud valeraha, tuleks sellest teatada politseid või pangakontorit, kes saadab raha edasi ekspertiisi."

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles