KOIT toob kahte Valgamaa kooli üle 40 miljoni krooni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KOIT-kavast sai toetust ka passiivmajaks rekonstrueeritud ja suvel avatud Valga lasteaed Kaseke.
KOIT-kavast sai toetust ka passiivmajaks rekonstrueeritud ja suvel avatud Valga lasteaed Kaseke. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus kinnitas täna kohaliku omavalitsuse investeeringutoetuste kava (KOIT) perioodiks 2009--2012 kogusummas 443 miljonit. Valgamaale plaanitakse esialgu investeerida 41,7 miljonit krooni.

Suurim summa maakonnas läheb Valga gümnaasiumi rekonstrueerimiseks. Kokku võtab ehitus KOIT-kavast 30 miljonit krooni, millele lisandub omaosalus minimaalselt 46 protsendi ulatuses.

Teine projekt, mis kava kohaselt toetust saab, on Tsirguliina Keskkooli tehnosüsteemide rekonstrueerimine. Toetuse suurus on 11,7 miljonit, millele lisandub omaosalus 15 protsenti.

Reservprojektide eelistusnimekirjas, ehk siis juhul kui KOIT-kava raha üle jääb, on Valgamaalt Hummuli põhikooli juurdeehituse ehitamine toetusega 14,08 miljonit (minimaalne omafinantseeringu määr 15 protsenti) ja hooldekodu "Paju pansionaadid" peahoone rekonstrueerimine toetusega 12,3 miljonit (minimaalne omafinantseeringu määr 20 protsenti) krooni.

Valitsuse korraldusega kinnitatud investeeringutoetuste kavas on üle Eesti seekord kokku 39 projekti, milleks saab perioodil kuni 2012 aastani taotleda struktuuritoetust Euroopa Regionaalarengu Fondi kohalike avalike teenuste arendamise meetmest.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul on euroraha kohalike elanike elukeskkonna arendamisel suureks abiks, aidates samal ajal kaasa ka majanduse elavdamisele.

Seekord saavad KOIT kavast toetust üle Eesti 11 kooli 195 miljoni, 11 lasteaeda 111 miljoni ning 3 sotsiaalhoolekande objekti ligi 22 miljoni ulatuses. Samuti toetati 14 kultuuri- ja vaba aja veetmise objekti kokku 114 miljoni krooniga.

„Lisaks sellele, et lapsed saavad uue lasteaia, on oluline ka see, et kõikide kavas toodud projektide elluviimine annab paljudele inimestele tööd," lisas Kiisler.

Valitsuse poolt kinnitatud kava sisaldab ka kokku 38 reservprojekti maksimaalse toetussummaga 463 367 041 krooni. Juhul, kui meetme raames toetatavatest projektidest vahendeid vabaneb, suunatakse need sama maakonna reservprojektidesse.

Kinnitatud KOIT-kava ei sisalda Harju, Järva, Tartu ja Viljandi maakondade eelistusnimekirja.

Investeeringutoetuste kava jõustub valitsuse korralduse kinnitamisel. Seejärel esitatakse kavasse kantud projektide osas taotlused Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles