Valgamaal püüab hääli kolm peibutusparti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogulased Meelis Mälberg (üleval vasakult), Heimar Lenk ja Rein Randver kandideerivad peibutuspartidena kohalikel valimistel. Maavanem Margus Lepik on samuti üks kandideerija. Viimasel ajal on aga olnud juttu, et maavanemate kandideerimine ei peaks olema loomulik.
Riigikogulased Meelis Mälberg (üleval vasakult), Heimar Lenk ja Rein Randver kandideerivad peibutuspartidena kohalikel valimistel. Maavanem Margus Lepik on samuti üks kandideerija. Viimasel ajal on aga olnud juttu, et maavanemate kandideerimine ei peaks olema loomulik. Foto: Foto ja montaaž: Arvo Meeks

Valgamaal kandideerib kohalikel valimistel kolm Riigikogu liiget ehk peibutusparti. Nad kõik toetaksid seadust, mis lubaks riigikogulastel ka volikogus olla.

Valgas on esinumber keskerakondlane Heimar Lenk, Tõlliste vallas kandideerib sotsiaaldemokraatide nimekirjas Rein Randver ja Otepääl reformierakondlane Meelis Mälberg. Nii Randver kui Mälberg on pandud nimekirjas viimaseks, kuid see ei vähenda kindlasti häältesaaki, mis nende abiga parteile tuleb.

Kaheksa aastat tagasi otsustas riigikohus, kelleni jõudis Riigikogu ja õiguskantsleri vaidlus, et Riigikogu liikmed ei tohi enam volikogudesse kuuluda. See otsus tegigi Riigikogu liikmetest peibutuspardid, kes käivad järjekindlalt kohalikel valimistel erakonnale hääli püüdmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles