Noored loodavad koolituse abil passiivsust vähendada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Mekk
Marek Mekk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna ja homme osalevad maakonnas tegutsevate noorte osaluskogude liikmed meeskonnatöö koolitusel, mille eesmärgiks on koondada kokku kõigi Valgamaal tegutsevate noortevolikogude esindajad, et ühiselt arutleda omavalitsustes esile kerkinud noorte probleeme ning saada meeskonnatööks vajalikke rakenduslikke teadmisi, andis teada maavalitsuse avalike suhete juht.
 

Vajadus meeskonnatöö koolituseks ning noortevolikogude kokku kutsumiseks tuli noortelt endilt. Põhjuseks on toodud meeskonna liikmete passiivsus, juhtide ebapädevus ning vähene kaasamine. Planeeritud koolitusel on plaanis tegeleda kõigi eelpool mainitud probleemidega ning lisaks kaardistada ka maakondlik noorte probleemide olukord.

Meeskonnatöö koolitajaks on Valgamaal tuntud koolitaja Marek Mekk. Külalisesinejana astub esimesel koolituspäeval üles Eesti noorteühenduste liidu osaluskogude koordinaator Kadi Vahtra, kes annab ülevaate osaluskogude olemusest, rahastusest ning põhikirjast. Valga Maavalitsuse peaspetsialist noorsootöö alal Jelena Kalames tutvustab noortevolikogude liikmete õigusi ning kohustusi.

Hetkeseisuga on maakonnas tegutsemas viis noortevolikogu ning maakondlik noortekogu.

Kahepäevase koolituse korraldas Valgamaa Noortekogu koostöös Valga maavalitsusega. Koolituse läbiviimist toetavad Eesti noorteühenduste liit osaluskogude projektifondist, Valga maavalitsus ja Valgamaa omavalitsuste liit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles