Külaliigutajad käisid uudistamas naabrite tegemisi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringreis on jõudnud Taheva valda Kaldavere hostelisse.
Ringreis on jõudnud Taheva valda Kaldavere hostelisse. Foto: Monika Rogenbaum

Taheva, Karula ja Tõlliste valla külaseltside liikmed võtsid ette kahepäevase ringreisi, et üksteiselt uudistada, mida naabrid teevad, ning saada uusi ideid koostööks ja ka oma seltsi tegemisteks.

Kuna Taheva, Karula ja Tõlliste valla külades toimib juba aastaid ühistöö kultuuri ja spordi vallas ning tähistatakse ajaloo ja rahvakultuuriga seotud tähtpäevi, siis on ühised tegemised aja jooksul ületanud külade ja valdade piirid.

Näiteks 2012. aastal viidi Lüllemäe rahvaõpistu eestvedamisel ja Kodanikuühiskonna Sihtkapitali toel regulaarselt läbi Taheva ja Karula valla külaliikumise eestvedajate kohtumisi. «Mõttetalgutel tõdeti, et naabritega koostöö pole olnud siiani piisavalt tihe ning naabrite ettevõtmised väärivad senisest rohkem avastamist,» rääkis külaliikumise eestvedaja, Taheva vallavanem Monika Rogenbaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles