Kartul annab saaki mullusest paremini

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõltuvalt kartulimugulate suurusest maksis teisipäeval kilo kartuleid Valga turul kakskümmend kuni viiskümmend senti. Erinevaid sorte oli müügil kuus-seitse.
Sõltuvalt kartulimugulate suurusest maksis teisipäeval kilo kartuleid Valga turul kakskümmend kuni viiskümmend senti. Erinevaid sorte oli müügil kuus-seitse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäevane Valga turg elas oma tavapärast elu: teiste seas oli lettide taga koha sisse võtnud neli kartulimüüjat. Saagiga oldi enam-vähem rahul.

Võrumaa kartulikasvataja Vaino Saaroja, kes Valga turul koos abikaasaga pea paarkümmend aastat kartuleid müünud, ütles, et hetkel on veel vara öelda, missuguseks saak kujuneb, sest osaliselt on kartul veel võtmata.

«Parem on kartulisaak sel aastal aga kindlasti, sest ilm oli soodsam kui eelmise aasta vihmane suvi,» rääkis põllumees. Liigne niiskus on aga tema sõnul kartulile vaenlaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles