Riigiga ühevanused vanavanemad pälvisid peaministri tunnustuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilda Saaremets oli tunnustuse üle väga õnnelik ja muretses, et külalised pidid kaugelt kohale sõitma.
Hilda Saaremets oli tunnustuse üle väga õnnelik ja muretses, et külalised pidid kaugelt kohale sõitma. Foto: Sirli Homuha / Valgamaalane

Pühapäeval tähistati vanavanemate päeva ja seoses sellega soovis peaminister tunnustada kõiki vanavanemaid, kes sama vanad kui Eesti Vabariik. Sellepärast saidki viis Tõrva piirkonna vanaprouat eile, 9. septembril maavalitsuse töötajate üllatusvisiidi osalisteks.

Tõrva piirkonna 95aastaseid elanikke, kellel on lapselapsed, külastasid Valga maavanem Margus Lepik, maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse juhataja Kalle Vister ning sotsiaal- ja tervishoiutalituse juhataja Ülla Visnapuu. Eakaid tunnustati peaministri allkirja kandva personaalse tänukirja ja Eesti käsitöö salli ning maavanema lillekimbuga.

Margus Lepik ütles, et idee just 95aastaseid tunnustada tuli Eesti Vabariik 95 toimkonnalt. Mõte on tema meelest väga hea, kuna aitab vanavanemate päeva laiemalt teadvustada ning lisaks tunnustada inimesi, kes sama vanad kui meie riik. «Otsus seda (vanavanemate päeva – S.S) tähistada sai vastuvõetud 2010. aastal ja see läheb iga aastaga järjest populaarsemaks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles