Pärandiralli jõuab laupäeval Valgamaale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Rogenbaum
Monika Rogenbaum Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval räägitakse Hargla pastoraadis pärandiralli päeval vana maja hooldamisest ning sellest, kuidas talle uus elu anda. Restaureerimisvõtete osas saab ka nõu küsida.

Vana maja saladuste kõrval mahuvad päevakavva kohalikust arheoloogiapärandist ning pärandkultuurist kõnelemine, lisaks saab kuulda pärimusmuusikat, sest pärandiaasta saadik Marju Kõivupuu võtab kaasa pärimusmuusikutest pojad Martin Torpi ja Kaarel Kõivupuu, kes mängivad viiulit ja lõõtsa.

Laupäeva hommikul kell üksteist algava sündmuse juhatabki sisse pärandisaadik Marju Kõivupuu, kes räägib paiga vaimsest pärandist ja kultuuripärandist laiemalt. Muinsuskaitseameti nõunik Mart Siilivask tutvustab Hargla pastoraati ning kirikumõisatest annab ülevaate sama ameti nõunik Kadri Tael. Ajaloolisest interjöörist ja selle väärtustest teeb ettekande Viljar Vissel, arheoloogiapärandist Valgamaal Ingmar Noorlaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles