Juhtkiri: Oluline on ühisosa

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakaid tuleb aidata ja toetada. Foto on illustratiivne.
Eakaid tuleb aidata ja toetada. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Kalendrit sirvides võib pea iga päeva pealt leida mõne tähtpäeva, mis sinna kirja on pandud. Tundub, et mida aeg edasi, seda rohkem neid sigineb.

On igaühe enda valik, milliseid pühasid ja tähtpäevi ta peab ja väärtustab. Kui reeglina tähistavad inimesed kõige enam sünnipäevi, siis on neidki, kes usulistel või muudel põhjustel nendest üldse välja ei tee. Paljudel on hoiak, et tähtsad on pidupäevad, mida juba sajandeid peetud ja viimastel aastakümnetel lisandunud pühi omaks ei võeta.

Uute tähtpäevade seas on ka septembri teisel nädalavahetusel peetav vanavanemate päev, mida Eestis tähistati tänavu neljandat korda. Sellegi kohta on avaldatud arvamust, et sellisel päeval pole mõtet, kuna vanavanemaid peab austama ju iga päev. Ka ollakse harjutud vanaemasid õnnitlema emade- ja vanaisasid isadepäeva puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles