Lapsed loovad seoseid tunnis õpitu ja elu vahel

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tehvandi suusahüppe vaatetornist Otepää maastikule.
Vaade Tehvandi suusahüppe vaatetornist Otepää maastikule. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskkonnaamet alustab sügisprogrammide läbiviimisega üldhariduskoolidele ja lasteaedadele. Erilist rõhku pööratakse jäätmekäitluse, säästva tarbimise, veekaitse ja kasutamise ning looduskaitse põhimõtete tutvustamisele.

Programmid aitavad ameti pressiteate kohaselt luua seoseid koolitunnis õpitu ja praktilise elu vahel. Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialistid viivad programme läbi ameti looduskeskustes, õppe- ja matkaradadel, jäätme- ja veejaamades või tulevad koolidesse ja lasteaedadesse.

"Euroopa Regionaalarengu Fondi toel oleme uuendanud õppevahendite kogu ja välja ehitanud püsiekspositsioone Viidumäe looduskaitseala, Karula rahvuspargi, Otepää looduspargi ja Endla looduskaitseala keskuses," ütles keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Ta lisas, et Räpinas on võimalik külastada jäätmeklassi, kus saab tervikliku ülevaate jäätmete tekkimisest ja sortimisest, kogumisest ja vedamisest, taaskasutamisest, biokäitlusest, põletamisest ja prügilasse ladestamisest. "Päikeseenergiaga tutvumist, energia ja vee säästmist, müra mõõtmist ja ilma uurimist toetavad Harju-Järva-Rapla regioonis liikuva keskkonnahariduse bussi õppevahendid."

Iisaku looduskeskuse uues hoones on avatud püsinäitus, mille üks osa tutvustab Ida-Virumaa maastikke ja kooslusi ning nende teket, teine osa keskkonnasäästlikku eluviisi. Püsinäitus on koostatud eesti ja vene keeles, samuti on võimalus programme läbi viia vene keeles, pakkudes nii võimalust keelekümbluseks.

Õppeprogrammid on koolidele ja lasteaedadele tasuta, kuid väljaspool haridusasutust läbiviidavatele programmidele kohalesõit tuleb koolil või lasteaial ise korraldada. Programmi tellimiseks tuleb võtta ühendust vastava maakonna keskkonnahariduse spetsialistiga.

2013. aastal on keskkonnaamet läbi viinud juba üle 700 programmi 15 000 õpilasele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles