Looduses liikujad eiravad sageli nõudeid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvised kontrollkäigud on näidanud, et paljud puhkajad ja kalastajad ei pea keskkonnakaitse nõuetest kinni: jätkuvalt kiputakse sõitma, telkima ja lõket tegema selleks mitte ette nähtud kohtades.

Keskkonnainspektsiooni Tartumaa büroo viis möödunud nädala lõpus koos keskkonnaameti ja veeteede ametiga läbi kontrollreidi Alam-Pedja looduskaitsealal. Kontrolliti kalapüügi, veeliikluse ning kaitseala nõuete täitmist.

Alam-Pedja looduskaitseala kaitse-eeskirja järgi ei ole lubatud Emajõe vanajõel mootorpaadiga sõita, samuti on keelatud telkida ja lõket teha kohas, mida kaitseala valitseja selleks ette pole valmistanud ega tähistanud. Sellele vaatamata tuvastati Emajõe vanajõel mootorpaadiga liiklejaid ning kallastel selleks mitte ettenähtud kohtades telkijaid ja lõkke tegijaid. Rikkumistega seoses algatati kuus väärteomenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles