Veskimuuseum sai kauaoodatud leivakoja

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veskiemand Mae Juske on parasjagu ametis ahju ettevalmistamisega leivaküpsetamiseks – selleks tuleb kõigepealt eemaldada kuumad söed.
Veskiemand Mae Juske on parasjagu ametis ahju ettevalmistamisega leivaküpsetamiseks – selleks tuleb kõigepealt eemaldada kuumad söed. Foto: Eveliis Eek / Valgamaalane

Südamlikul ja meeleolukal avamispeol said külalised ja heasoovijad osa Eesti viimase vee jõul töötava vesiveski tähtsündmusest: uhiuus leivakoda sai ametlikult avatud.

Mõnusa atmosfääri loomisele aitasid kaasa Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor Triin Kochi dirigeerimisel ning Elva huviala- ja kultuurikeskuse Sinilind kodunduse- ja kombeõpetuse ringi noored.

Huvilised said tutvuda vesiveskiga ja näha oma silmaga, kuidas ahjus leiba küpsetatakse ning seda ka hiljem maitsta. Õhtu krooniks said külalised suu magusaks tordiga, mis valmistatud ei rohkemast ega vähemast kui kuuekümnest munast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles