Kontsert loob isamaalise meeleolu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõekääru kontsert 2013
Jõekääru kontsert 2013 Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

Laupäeval, 17. augustil leiab Valgas Pedeli jõe poolsaarel taas aset Jõekääru kontsert.

Linnapea Kalev Härki sõnul võttis linnarahvas eelmise aasta kontserdi väga hästi vastu. Korraldajad aga oskasid tema hinnangul suurepäraselt ära kasutada Pedeli jõe poolsaare võlud. Nende kahe asjaolu tõttu otsustas linnavalitsus oma eelarvest toetada kontserdi korraldamist ka sellel aastal.

Kontserdi repertuaari koostajad on arvestanud kaksiklinna Valga-Valka omapäraga ja seetõttu tulevadki ettekandele laulud nii eesti, läti, inglise kui vene keeles.

Kaheosalist kontserti juhib Ott Sepp, esinevad solistid Luisa Värk, Getter Jaani, Uku Suviste, Jaan Willem Sibul, Lizett Käst ja külalisena Läti artist Lauris Reiniks. Samuti esinevad Eesti Kaitseväe orkester Peeter Saani juhatamisel ja Ultima Thule koos Riho Sibulaga.

Kõlavad palad Eesti popklassika varasalvest ning erinevatest muusikalidest. Õhtule panevad väärilise punkti Ultima Thule ja Alo Mattiiseni isamaalised laulud, mida kutsutakse kaasa laulma kõiki osalejaid ja publikut.

Isamaalist meelolu aitavad toetada õhku lennutatavad laternad, rahvusvärvides pingid ja lipud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles