Hirmul on suured silmad: päästjad saavad väljakutseid ka siis, kui ohtu pole

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigesti kütmine võib päästa tulekahjust.
Õigesti kütmine võib päästa tulekahjust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suveperioodil tuleb päästjatel tavapärasest rohkem sõita väljakutsele, mille puhul tegelikku ohtu pole. Valgamaalane uuris, kui tihti tühisõite ette tuleb.

Viimasel kolmel kuul on Valgamaa päästjatel olnud 233 väljakutset. Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles, et ekslikud on olnud nendest üksikud. «Nähakse kuskilt tulevat suitsu, kuid kontrollimisel selgub, et tegemist oli lõkkega või on põleng ise kustunud või elanike kustutatud. Rohkem tuleb eksitusi ette suveperioodil kulu-, maastiku- ja metsapõlengute kahtluse puhul,» sõnas Kiik.

Vahel tekib tulekahju kahtlus ka elumajade korstnast pärit suitsu või suitsu sisse ajavast kütteseadme tõttu. «On olnud juhtumeid, kus kuuldakse suitsuanduri häiret ja kui päästjad asja kontrollivad, selgub, et andur annab helisignaali patarei tühjenemise või seadme rikke tõttu. Mõnikord on selle käivitanud toidukõrbemisest tekkinud suits,» ütles Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles