Turvavöö kasutamine päästis elud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teelt välja sõitnud autos viibis kaks inimest.
Teelt välja sõitnud autos viibis kaks inimest. Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

Eile, 4. augusti õhtul kell 16.52 saabus teade, et Valgas Tartu tänava alguses juhtus liiklusõnnetus.

Sõiduauto Saab 9-5 kaotas politsei andmetel valesti valitud sõidukiiruse tõttu juhitavuse ja sõitis teelt välja vastu puud. Sõiduk jäi pidama Pedeli jõe kaldale, palju ei jäänud puudu ka sellest, et sõiduk täielikult vette oleks vajunud.

Autos oli kaks inimest, sõidukit juhtis politsei teatel väga selgete väliste alkoholi tarvitamise tunnustega 30aastane Sergei. Täpne joove selgub, kui vereproovi analüüsi vastused on saabunud.

Esimesena kohale saabunud Läti päästjad andsid kannatanutele esmaabi. Veidi hiljem kohale jõudnud Valga päästetöötajad aitasid puksiiriabil osaliselt vees olnud auto välja tõmmata.

Politsei pressiesindaja Kerly Peiteli sõnutsi kasutasid mehed turvavarustust nõuetekohaselt.

"Kuna kokkupõrge puuga oli tugev ning sõiduk deformeerus saadud löögist täielikult, võib antud juhtumit pidada pigemini õnnelikuks: vaatamata raskele õnnetusele jäid mehed ellu. Eelkõige just tänu turvavarustusele," rääkis Peitel.

Politsei tuvastas ka, et sõiduki eesmised rehvid olid liigselt kulunud.

Valga haiglasse toimetati mõlemad sõidukis viibinud: nii Sergei kui kaassõitja, 30aastane Aleksandr. Pärast seda, kui autojuhi Sergei vigastused olid haiglas fikseeritud, viidi ta kainenema. Aleksandr jäeti haiglaravile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles