Testida saab oma liiklusalaseid teadmisi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus juhtus ülekäigurajal ees. Foto on illustratiivne.
Õnnetus juhtus ülekäigurajal ees. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alates tänasest, 23. juulist on maanteeameti kodulehel avatud uus liiklusteooriaeksami keskkond, mis pakub huvilistele võimalust tutvuda eksami programmiga ja lahendada selleks päris liiklusteooriaeksamiga sarnast proovieksamit.
 

Lisaks liiklusalaste teadmiste kontrollile annab proovieksami lahendamine ehtsa eksami lahendamise kogemuse ning ka teadmise, kuidas näeb välja eksami keskkond ning millised on testi lahendamise üldpõhimõtted. Esialgu saab proovieksamit lahendada eesti ja vene keeles, hiljem lisandub ka inglise keel.

B-kategooria juhile ettenähtud proovieksamil olevad liiklustestid ei ole mõeldud liiklusteooria õppimiseks, vaid nende eesmärk on võimaldada juhil kontrollida oma liiklusalaseid teadmisi. Küsimuste vastusevariante ei ole mõttekas pähe õppida, seda enam, et proovieksamil kasutusel olevad küsimused võivad erineda päris eksami küsimustest.

Samas ei ole proovieksam mõeldud ainult juhtimisõiguse taotlejatele, vaid kõigile, kes soovivad oma liiklusalaseid teadmisi kontrollida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles