Tervisestatistikud saavad ligipääsu andmetele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VIRUMAA TEATAJA/SCANPIX

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks eelnõu, mis annab tervisestatistikaga tegelevatele sotsiaalministeeriumi ning tervise arengu instituudi (TAI) töötajatele juurdepääsu tervise infosüsteemi (TIS) andmetele.

Eelnõu kohaselt antakse sotsiaalministeeriumi terviseinfo ja analüüsi osakonna ametnikele ning TAI tervisestatistikat tegevatele töötajatele juurdepääs TISis olevatele isikuandmetele ülevaadete, analüüside ja statistika tegemiseks viisil, mis ei võimalda patsiendi tuvastamist, edastas valitsuse pressiesindaja.

Ta märkis, et praegu ei saa Eesti esitada Euroopa Liidu statistikaametile, Maailma Terviseorganisatsioonile ning Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioonile andmeid haigla- ja päevaravi haigusjuhtumite ning kirurgiliste operatsioonide kohta piisava detailsusega.

Andmeid kogutakse diagnooside, operatsioonide või vanuserühmade lõikes ning üksiku diagnoosi, operatsiooni või vanuse eristamine pole hiljem enam võimalik, kinnitas pressiesindaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles