Baltica vallutas Sangaste

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimuspidu Baltica 2013 Sangastes.
Pärimuspidu Baltica 2013 Sangastes. Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

Reede pärastlõunal Sangaste lossi õuel alanud heina- ja meepäevale pani punkti õhtul kell 19 alanud pärimuspidu Baltica 2013.

Päev algas laadaga, kus põhirõhk kohalikul meel ja meetoodetel, leival ja muul kohalikul toodangul. Tutvustatati vanu käsitöövõtteid: vikati teritamist, kaseviha, heinakübara ja heinatoitude valmistamist. Eesti hobusekasvatajate selts tutvustas läbi aegade maamajapidamistes kasutuses olnud hobusetõuge ning loodetavasti avaneb võimalus iga tõu esindajat ka oma silmaga kaeda. Võimalik oli kohapeal proovida hobuse rakendamist ja teha vankrisõitu.

Kuigi kella nelja paiku segas laadalisi vihm, oli tund hiljem rahvast üha juurde tulemas ja laadamelu aina tuure üles võtmas. Kõige rohkem minekut tundus olevat laadakaupadest koduõlul ja -pirukatel. Suur huvi oli erinevate käsitöötubade – eriti vihavalmistamise vastu. Sangaste lossipargi matk lükkus edasi kehvade ilmastikuolude tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles