Juulist kasvavad suurte perede toetused

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juuli algusest kasvavad toetused kolme või enama lapsega peredel 76,72 euroni lapse kohta, andis teada sotsiaalministeeriumi pressiesindaja. Toetuse tõus puudutab ligi 22 000 last. Alates 2015. aastast kasvab toetus 95,9 euroni. Samuti makstakse juulis välja esimesed vajaduspõhised lastetoetused.

«Kõik suured pered, kus kasvab kolm või enam last, saavad juulist alates suuremat toetust,» ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas. «Toetuste hulka lisandub vajaduspõhine peretoetus, mis on mõeldud enim abi vajavatele lastega peredele. Esimesed taotlused esitati juunis ning neile peredele makstakse toetus juba juulis ka välja,» lisas minister.

Alates 1. juulist tõuseb ka kolmikute ja suurema arvu mitmike sünni ühekordne toetus praeguselt 320 eurolt 1000 eurole lapse kohta. Seega kolmikute sünnitoetus hakkab olema 3000, nelikutel 4000 eurot jne.

1. juulist hakkas kehtima vajaduspõhine peretoetus, mille eesmärk on toetada neid, kes kõige enam abi vajavad ehk madalama sissetulekuga peresid. Vajaduspõhist peretoetust võivad taotleda lastega pered, kelle sissetulek jääb allapoole suhtelise vaesuse piiri. Toetust taotlenud ühe lapsega pered saavad lapse kohta alates juulist 28,77 eurot varasema 19,18 euro asemel. Kahe lapsega pere varasem 38,36eurone toetus on alates juulist 57,54 eurot. Vajaduspõhist peretoetust saab taotleda korraga kolmeks kuuks. Toetuse saamiseks tuleb esitada avaldus kohalikule omavalitsusele.

Lisainfot vajaduspõhise ja teiste lastetoetuste kohta leiate aadressilt www.lastetoetused.ee. Kodulehel saab igaüks arvutada kalkulaatori abil oma pere vajaduspõhise peretoetuse sissetulekupiiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles