Liiklusmärk tekitas Läti Valkas segadust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keelumärk Rūjienas tänavas keelab keskusest tulijale vasakule ehk Ausekļa tänavasse sõitmist.
Keelumärk Rūjienas tänavas keelab keskusest tulijale vasakule ehk Ausekļa tänavasse sõitmist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimasel ajal on autojuhte pannud segadust tundma Valkas Ausekļa tänavale paigaldatud sõidukeelu märk, autojuhtide keeli «päikseke», mis on enamikest märki eiranud sohvritest ka liiklusrikkujad teinud.

Eksinute hulgas on ajalehe Ziemeļlatvija teatel näiteks neid, kes märki lihtsalt ei märganud, kuna seda pole seal varem kunagi olnud. Teised aga ei saanud aru, miks on keelumärk, kui mingit reaalset vajadust selleks polnud – kummalgi pool Ausekļa ja Tālavase tänava ristmikku oli küll näha märke kaevetöödest või paremal juhul ka paari töömeest, ent ristmik ise oli täiesti läbitav.

Pigem tekitasid ohtliku olukorra need autojuhid, kes segadusse sattununa ootamatult pidurit vajutasid. Vähe sellest, et hädas olid kohalikud liiklejad, omajagu sekeldusi said tunda ka turistid ja pahased on omavalitsuse peale päästeteenistujad-tuletõrjujad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles