Kaunid kodud paistsid silma lihtsuse ja leidlikkusega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleskite pere on Hummuli valda metsade keskele rajanud kodu, mille haljastus on sulandunud loodusesse.
Oleskite pere on Hummuli valda metsade keskele rajanud kodu, mille haljastus on sulandunud loodusesse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal valiti välja tänavused maakonna kaunimad kodud ja ilusaim tööstusmaastik. Kodudes oli näha uut ja moodsat, samas ka loodust ja pärandkultuuri hoidvat suhtumist.

Maakonnakomisjon alustas kaunite kodude ülevaatust Elke ja Andres Oleski kodus Piiri külas Hummuli vallas. Eramu asus sõna otseses mõttes metsade rüpes. Haljastus sulandus ümbritsevasse loodusesse, moodustades väljapeetud terviku. Hästi olid läbi mõeldud aia elementide – valgustus, kõnniteed, skulptuurid, lillekastid – paigutus.

Perenaine Elke, kes külalisi vastu võttis, ütles, et kuigi pere on elanud seal kolm ja pool aastat, ei saa koduümbruse kujundust veel lõpetatuks lugeda. Oli mõeldud ka peres kasvavatele poistele – rajatud oli jalgpalliplats, liivakast ja korvpalli mängukoht. Pilku püüdsid moodne uus elamu, järvekaldal asuv saun ja puuskulptuurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles