Folkfestival pakub eksootikat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltica Sangaste maapäevale tulijaid võtavad vastu eksootilised esinejad Keeniast. Folkloorirühm Sanalimu tutvustab Aafrika rahvaste laule ja tantse.
Baltica Sangaste maapäevale tulijaid võtavad vastu eksootilised esinejad Keeniast. Folkloorirühm Sanalimu tutvustab Aafrika rahvaste laule ja tantse. Foto: Baltica

Valgamaalastel on hea võimalus Baltica festivalist osa saada 5. juulil Sangastes, kus mee ja heina päevale lossihoovis paneb punkti pärimuspidu. Lisaks eestlastele saab näha külalisi Venemaalt, Sloveeniast, Keeniast ja Leedust.

Baltica Sangaste maapäeva korraldaja Merle Tombak rääkis, et lisaks õhtusele pärimuspeole on päev täis heinateoga seotud ettevõtmisi. «On õpitoad ja elu lööb kihama laat, kus põhirõhk värskel kohalikul meel, leival ning muul kohalikul toodangul.»

Õhtusel peol astub üles 100 külalist Venemaalt, Sloveeniast, Keeniast ja Leedust, lisaks eesti rühmad ja üksikesinejad. Tallinnast tulevad kohale tšuvaši kultuuriselts ja ansambel Palan, Tartust ingerisoomlaste folkloorirühm Röntyska, Tartumaalt Väägvere külakapell ja Unipiha kooli folkloorirühm Päevakene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles