Haldusreform sammub tõmbekeskuste teel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haldusreformiteemalisele arutelule Sangaste lossi koguneisd eelmisel nädalal omavalitsusjuhid Valga-, Võru ja Põlvamaalt. Kohtumisel reformi projektijuhi Sulev Valneriga esitati küsimusi ning öeldi välja arvamusi ja tähelepanekuid.
Haldusreformiteemalisele arutelule Sangaste lossi koguneisd eelmisel nädalal omavalitsusjuhid Valga-, Võru ja Põlvamaalt. Kohtumisel reformi projektijuhi Sulev Valneriga esitati küsimusi ning öeldi välja arvamusi ja tähelepanekuid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haldusreformi plaanides on suund võetud tõmbekeskuste mudelile. 1. juuliks peavad omavalitsuste liidud oma seisukohad esitama maavanemale.

Aprillis-mais toimusid kõikides maakondades kohtumised siseministeeriumi esindajate, omavalitsusjuhtide ja maavalitsuste ametnike osavõtul. Möödunud nädalal aga kohtusid Sangaste lossis Võru-, Valga- ja Põlvamaa omavalitsuste juhid, et kuulata siseministeeriumi esindaja kokkuvõtet.

«Haldusreformi osas on palju umbusku, samas ka toetajaid,» nentis siseministeeriumi haldusreformi projektijuht Sulev Valner. Kohtumiste mõte oligi tema sõnutsi ühelt poolt info andmine ja teisalt arvamuste ning küsimuste ärakuulamine. «Praegu käib maakondades tõmbekeskuste väljaselgitamine ning 1. juuliks peavad omavalitsuste liidud oma seisukohad maavanemale esitama,» ütles Valner.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles