Pensionär jäi pettuse tõttu ilma poolest pensionist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahaautomaat
Rahaautomaat Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Täna hommikul helistas Valgamaalasele üks õnnetu linnakodanik (nimi toimetusele teada), kes kurtis, et sai SEB pangast sõnumi, milles teatati, et tema pangakaardi kasutusulatus on piiratud seoses väärkasutuse ohuga.

Lisaks avastas ta, et tema pangakaardilt on täna hommikul nelja järjestikuse tehinguga kadunud 188 eurot.

Sõnumiga saadetud telefoninumbrile helistades (kätte sai proua vastaval numbril oleva pangatöötaja alles 20 minuti pärast) sai pangaklient teada, et tema pangakaart on blokeeritud ning talle soovitati asenduskaardi saamiseks pöörduda kohalikku pangakontorisse. Uue kaardi saab ta kätte nädala pärast.

Veel paluti proual täita avaldus raha tagasisaamiseks. «Pangatöötaja ütles küll, et püüavad probleemi kiiresti lahendada, kuid raha lubati tagasi kontole kanda kahe kuu jooksul. Kuidas pensionär aga poole penisoniga ära elab, on omaette küsimus,» oli ta murelik. Valgamaalasele helistanud kodanik oli oma pangakaarti viimati kasutanud 31. mail Valga Maxima juures pangaautomaadis.

Tänase päeva jooksul on selgunud, et taoline sõnum on tulnud paljude valgalaste mobiiltelefoni. Selgituse saamiseks pöördus Valgamaalane SEB kommunikatsioonijuhi Silver Vohu poole.

«Valgamaal leiti laupäeval ühelt sularahaautomaadilt kahtlane seade, mida võidi kasutada kaardiandmete kopeerimiseks. Kurjategijad proovivad enda valdusesse saada kaardi magnetribal olevat infot, et selle põhjal teha libakaart, millega tehinguid teha näiteks Aasias, kus ei kasutata laialdaselt kaardil olevat kiipi, vaid ainult magnetriba,» selgitas Vohu.

Tehingute tegemiseks tuleb kurjategijatel lisaks magnetriba infole saada teada ka kaardi PIN-kood.

«Turvalisuse tagamiseks oleme soovitanud nendel klientidel, kelle kaardiandmeid võidi Valgamaal kopeerida, vahetada kaart välja uue vastu. Oleme ka piiranud antud pangakaartide kasutamist välismaal, kuna nii saab klient kaarti Eestis veel mõnda aega edasi kasutada,» lisas ta. Kokku puudutab antud juhtum 750 SEB klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles