Valga kooliõpilane pääses parimate sekka

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Populaarsemad loengud on olnud läbi aastate tervise- ja kultuurivaldkonnast. Paljudes regioonides korraldatakse lisaks loengutele veel keelekursuseid, õpitubasid ja väljasõite.
Populaarsemad loengud on olnud läbi aastate tervise- ja kultuurivaldkonnast. Paljudes regioonides korraldatakse lisaks loengutele veel keelekursuseid, õpitubasid ja väljasõite. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Eile, 26. aprillil autasustati Narvas õpilaste teadustööde riikliku konkursi parimaid.


Tänavu peeti konkurssi juba 12. korda. Sedapuhku laekus 103 tööd 45 koolist, neist 21 tööd põhikooli ja 82 gümnaasiumi tasemel. Noorimad tööde autorid olid 6. klassi õpilased.

Konkursi koordinaatori Reet Ranniku sõnul paistsid silma geneetika, mikrobioloogia, biokeemia ja keemia valdkonna tööd. Käsitleti teemasid keraheina laiguviirusest Haapsalu ja Tallinna torustikuvee keemilise koostise võrdleva analüüsini.

Õpilasi tunnustati eraldi gümnaasiumi ja põhikooli tasemel. Gümnaasiumiastmes särasid sel korral Tallinna ja Tartu koolide õpilased. Edukaim oli Tallinna reaalkool, mille õpilased pälvisid gümnaasiumiastmes neli preemiat. Kaks preemiat said Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilased.

Mariann Rei Valga gümnaasiumist sai kolmanda preemia töö «Petserimaa 1920–1921» eest. Tema juhendaja oli kooli ajalooõpetaja Jaan Uudelt.

Õpilaste teadustööde riiklikku konkurssi korraldavad Eesti Teadusagentuur ning haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles