Tulevased hooldustöötajad võrdlesid oskusi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu veebruaris võrdlesid hooldustöötajaks õppijad oma oskusi Valgas.
Mullu veebruaris võrdlesid hooldustöötajaks õppijad oma oskusi Valgas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 26. aprillil toimus Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis üleriigiline hooldustöötajate kutsevõistlus «Hooldustöötaja õpilane 2013».

Võistlesid 15 kutseõppurit Tartu Tervishoiu Kõrgkoolist, Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolist, Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist, Valgamaa kutseõppekeskusest, Põltsamaa ametikoolist, Kuressaare ametikoolist ja Pärnumaa kutsehariduskeskusest.

Valgamaa kutseõppekeskus oli SA Innove kommunikatsioonispetsialisti Liina Liivi andmetel võistlusel esindatuid kahe hooldustöötajaks õppijaga. "Maili Keskoja saavutas 11. ja ja Greete Visla 14. koha," kinnitas ta reede õhtul Valgamaalasele.

«Hooldustöötajate kutsevõistluse eesmärk on tuua õpilased välja oma kooli õpikeskkonnast ning anda neile võimalus end proovile panna tuttavate tegevustega võistlussituatsioonis,» ütles võistluse üks korraldajatest Tiina Uusma, lisades, et hooldustöötajate kutsevõistluse juures ei ole kõige tähtsam võit, vaid võistlejatele on oluline võimalus teada saada oma oskuste tase.

Võistlus koosneb kahest osast. Esmalt pannakse oma teadmised proovile teoreetilises testis, sellele järgneb praktiline ülesanne. «Praktiliseks ülesandeks on reaalne hooldustoimingu sooritamine, kus võistleja peab muu hulgas rakendama selliseid vajalikke oskusi, nagu suhtlemine, kliendi abistamine ning ergonoomiliselt õige tegutsemine,» selgitas Uusma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles