Otepääl korraldatakse Eesti suurimad talgud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 4. mail on üle-eestiline talgupäev «Teeme ära», mille käigus plaanitakse Otepääl, Pühajärve rannas ja pargis korraldada selle päeva suurimad korrastustalgud, andis teada MTÜ Otepää Üritused juhatuse liige Siim Kalda. Korraldajad ootavad talgutele üle 200 inimese.

Pühajärve rand ja park on ammusest ajast olnud üks Lõuna-Eesti atraktiivsemaid suvituskohti. Pühajärv, mille ääres rand asub, on Otepää kõrgustiku ja looduspargi suurim järv. Pargialal harrastatakse ka tervisesporti. Umbes 250 meetri pikkune liivarand meelitab suveperioodil palju inimesi suvitama. Lisaks peesitamisele ja suplemisele on võimalus laenutada paati, mängida palli, lasta vette liugu ning nautida söögi- ja joogipoolist.

Seda oskavad hinnata nii lähedalt kui ka kaugelt kokku voorivad rannalised ning piiritagused asjatundjadki on seda meelt, et Pühajärve rand on üks parimaid Eestis. Pühajärve rannas tehti viimati suuremaid korrastustöid aastal 2006.

Siim Kalda sõnul kattusid Otepää valla kodanike ja ettevõtjate huvid ning selle tulemusena on 4. mail plaanis korralda Eesti suurimad talgud, mille käigus saab Pühajärve rand ja park värske ilme algava suvehooaja eel. Talgutel tehtavate tööde nimekiri on väga pikk, alustades riisumisest kuni ohtlike puude langetamiseni välja. Koostegemise päeval ootab talgulisi soe supp, värskendavad joogid ning laulu- ja tantsuetteasted, lisas Kalda.

GMP Clubhotel juhataja ja üks talgute korraldajatest Margus Mäll leiab, et aeg on edasi läinud ning Pühajärve rand kui Otepää suveperioodi keskne atraktsioon vajab puhastus- ja korrastustöid. Talgutel korrastatakse Pühajärve randa, et säilitada ranna kvaliteet ja tuntus lähedalt ja kaugelt tulevate külaliste seas, täpsustas Mäll.
Otepää vallavalitsus ja looduspark on tervitanud sellist kodanikualgatust.

Talgute korraldamisega abistab Otepää vallavalitsus ning koostegemise päevaga on lubanud liituda ka nende esindajad. Korraldajad kutsuvad kõiki aktiivselt kaasa lööma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles