Lapsed lustisid maavalitsuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed Euroopa päeva tähistamas.
Lapsed Euroopa päeva tähistamas. Foto: Ruth Leetmaa

Neljapäeva, 7. mai pärastlõunal olid kõik Valga maavalitsuse ja Europe Directi Valgamaa infopunkti välja kuulutatud Euroopa Liidu teemalisel omaloomingukonkursil osalenud noored oodatud maavalitsusse, et koos Euroopa päeva tähistada.


Mängiti nii Euroopa Liidu teemalisi kui ka meelelahutuslikke mänge. Parimate konkursil osalenud tööde autoreid tunnustati aukirjaga ja auhindu jagus kõigile. Noori oli tervitama tulnud ka maavanema ülesannetes olev Kalev Härk.

Valga maavalitsuse kutse- ja karjäärinõustaja Pille Paberitsi andmeil laekus omaloomingukonkursile kokku 42 võistlustööd, neist 32 olid joonistused ja 10 videoklipid.

«Konkursi eesmärk oli anda noortele põhjust arutleda Euroopa Liidu teemadel ning väljendada oma teadmisi, ideid ja innovaatilisi mõtteid Euroopa asjadest läbi loometöö,» ütles Europe Directi Valgamaa infopunkti projekti eestvedaja Marika Muru.

«Selleks võis kasutada kahte loomevormi. Noorematel oli võimalus joonistada pilt teemal »Mitmekülgne Euroopa Liit« ja vanematelt ootasime filmiklippe teemal »Euroopa Liit minu kodukohas,- lisas Muru.

Konkursile laekunud töid hindas maavalitsuse esindajatest koosnev žürii koosseisus avalike suhete juht Ruth Leetmaa, kutse- ja karjäärinõustaja Pille Paberits, peaspetsialist välissuhete alal Rainer Kuutma, peaspetsialist noorsootöö alal Siiri Põldsaar ja peaspetsialist laste hoolekande alal Jaanika Käst.

Joonistuste arvestuses võitsid nooremas vanusegrupis Krislin Kukumägi (1. koht, Valga gümnaasium), Tanel Riivik (2. koht, Palupera põhikool) ja Geirin Järve (3. koht, Valga gümnaasium). Vanemas vanusegrupis olid parimad Alice Andersoo (1. koht, Palupera põhikool), Elina Teder (2. koht, Valga vene gümnaasium) ja Monika Muru (3. koht, Valga gümnaasium).

Videoklippide arvestuses võidutsesid Tõrva gümnaasiumi noored Madis Hindre, Indrek Kangur ja Guido Kuum, 2. koha said Silvia Tammela ja Kertu Täht Valga gümnaasiumist ning kolmanda Hanna-Liisa Nõmmik, Kaili Kaas ja Laura Bleier samuti Valga gümnaasiumist.

Konkursil osalenud lapsi juhendasid Eva Tšepurko, Reet Hallaste, Hannely Luik-Stogov ja Marika Viks.

Ürituse korraldasid Valga maavalitsus ja Europe Directi Valgamaa infopunkt. Õla panid alla Euroopa Komisjon, Euroopa Parlamendi Infobüroo Eestis, Eurodesk ja Euroopa Noored.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles