Muinsused saavad hädapärast toetust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas Kesk tänaval asuv hoone saab muinsuskaitseametilt toetust torni avariitöödeks.
Valgas Kesk tänaval asuv hoone saab muinsuskaitseametilt toetust torni avariitöödeks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Muinsuskaitseamet toetab maakonna arhitektuuriväärtusi tänavu enam kui poolesaja tuhande euroga. Paraku tuleb taas kord tõdeda, et raha, mida jagada, on oluliselt vähem kui tarvis oleks.

Hellenurme mõisa vesiveski tagatiiva katuse remonti toetab amet 7000 euroga. Veskiemand Mae Juske sõnas, et kuigi see on päris suur summa, on kogu kompleksi silmas pidades siiski tegu rahahulgaga, millega saab vajalike töödega vaid algust teha.

Ta kirjeldas, et vesiveski tagatiiva katus on juba aastaid läbi sadanud ning laguneb ka müürivöö. Esmalt tulebki vana katus maha võtta ja müürivöö taastada. «Üritan praegu kindlaks teha, kaugele selle raha eest remondiga minna saab, et mingisse etappi jõuda – kas konserveerimiseni või ettevalmistusteni päris katuse tegemiseks,» selgitas Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles