Valga gümnaasium tutvus Ghana vee ja viletsusega

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ghanas on tavapärane, et lapsed peavad pärast kooli käima kodust mitme kilomeetri kaugusel puurkaevu juures vett pumpamas. Vesi toimetatakse enamasti koju suurte anumates, mida pea peal kantakse, kusjuures vilunumad ei pea umbes 35kilost anumat isegi kätega toetama.
Ghanas on tavapärane, et lapsed peavad pärast kooli käima kodust mitme kilomeetri kaugusel puurkaevu juures vett pumpamas. Vesi toimetatakse enamasti koju suurte anumates, mida pea peal kantakse, kusjuures vilunumad ei pea umbes 35kilost anumat isegi kätega toetama. Foto: Diana Tamm

Kui meil tuleb joogivee saamiseks enamasti astuda vaid paar sammu ja keerata kraan lahti, siis Ghanas, kus asub Valga gümnaasiumi sõpruskool, peab vett pool tundi pumpama. See raske töö on enamasti laste ülesanne.

Seda ja paljut muud huvitavat käis Valga gümnaasiumi õpilastele neljapäeval rääkimas Diana Tamm, kes viibis MTÜ Mondo vabatahtlikuna neli kuud Aafrika riigis Ghanas.

Tamm puutus kokku ka sealse St. Raphaeli põhikooli õpilastega, kes sarnaselt Valga noortele tegelesid projektitööga «Vesi ja sanitaartingimused». Selle üks eesmärk oli avardada õpilaste silmaringi veeoludest nii oma kodukohas kui mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles