Kompanii saab uue pealiku

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Karu
Riho Karu Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaitseliidu Valgamaa maleva Helme üksikkompanii üldkoosolekul tegi kompaniipealik nooremleitnant Heldur Tellmann ettekande kompanii mullustest tegemistest.

Sõna sai ka Kaitseliidu Valgamaa maleva pealik major Tõnis Org. Muu hulgas teatas ta, et kuna Helme üksikkompanii pealik Heldur Tellmann elab Valgas, on ta avaldanud soovi jätkata teenistust Kaitseliidu Valgamaa maleva Valga kompaniis.

Olles tänanud nooremleitnant Tellmanni sihikindla ja tulemusliku tegevuse eest üksikkompanii juhtimisel, teatas Org, et Helme üksikkompanii pealiku kohale asub tõrvalasest lipnik Riho Karu.

Tellmanni sõnul on üksikkompaniil 79 tegevliiget. Enamik nendest võtab osa nii õppustest kui ühisüritustest. Kompanii tugeva küljena tõi endine pealik välja, et eakamate liikmete kõrvale on astunud ka noori ja energilisi.

Mullu osalesid kompanii kaitseliitlased mitmel sõjalis-sportlikul võistlusel ning andsid oma panuse malevas korraldatud võistlusmatkade läbiviimiseks. Käidi ka Scoutsrännakul.

Tellmanni sõnul andsid kompanii kaitseliitlased oma panuse ka militaarajaloo festivali läbiviimiseks, osalesid maakaitsepäeva paraadil, aitasid Tõrva linna Mulgi laulupeo tule transpordil ning tagasid sellel suurüritusel avalikku korda.

Üks olulisemaid sündmusi, mille läbiviimisel mullu osaleti, oli ajalookonverents «Meie kindralid» ning sellele järgnenud kindralmajor Aleksander Jaaksoni mälestuskivi avamine endise Pokardi mõisa südames.

Ka Kaitseliidu Valgamaa maleva pealik major Tõnis Org tõdes, et Helme üksikkompanii on tugev ja võimeline kogukonda väärnähtude eest kaitsma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles