Lõuna-Eesti osutus väheatraktiivseks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kiirabiteenuse avalikule konkursile esitati kokku 18 taotlust, andis teada terviseameti avalike suhete juht. Valdavalt on tegu seniste lepingupartneritega, ühel juhul pürib kiirabi teenuse osutajaks uus tulija.

Pakkumisi sai esitada järgmistele teeninduspiirkondadele: Tallinn I, Tallinn II, Lääne-Harju, Harju-Viru, Virumaa, Saaremaa, Pärnu, Mulgi-Järva, Tartu-Vooremaa ja Lõuna piirkond.

Laekunud avalduste avamise järel selgus, et enim pakkumisi tuli Mulgi-Järva ja Harju-Viru teeninduspiirkonnale. Tervikpakkumiseta jäi Lõuna piirkond, kuhu kuulub ka Valgamaa. Selle puhul esitati taotlusi ainult konkreetsele brigaadidele. Ühtegi sooviavaldust ei tehtud Põlvamaale.

Kes kvalifitseeruvad kiirabiteenuse osutajateks konkreetses piirkonnas peaks selguma kuu aja jooksul, pärast kõikide pakkumiste põhjalikku hindamist.

Saabunud taotluste avamise juures oli üheksaliikmeline komisjon, kuhu kuulusid Sotsiaalministeeriumi ja Terviseameti spetsialistide kõrval ka maavanemate esindajad. Komisjoni juhtis terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe.

Kiirabiteenuse osutamine riigis on korraldatud pikaajaliste halduslepingute alusel. Eelmine halduslepingute periood, mis algas aastal 2007, lõpeb käesoleval aastal.

Avaliku lepingupartnerite valiku kaudu on võetud suund kogu riiki hõlmavale kiirabiteenuse ümberkorraldusele. Praeguse 54 kiirabipiirkonna asemel jääb tulevikus alles 10. Kiirabibrigaadide arv kasvab seniselt 90-lt 117ni, brigaadide asukohtade arv kasvab 54-lt 60-le.

Uue lepinguperioodiga plaanitakse alustada hiljemalt 1. jaanuarist 2014.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles