Festival toob nii jäiseid kui tuliseid üllatusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali üks korraldaja Tõnu Tamm imetleb jääklotsi, kuhu on jäätumisel tekkinud ilusad mustrid.
Festivali üks korraldaja Tõnu Tamm imetleb jääklotsi, kuhu on jäätumisel tekkinud ilusad mustrid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme, 15. veebruaril algava Leigo jääfestivali ettevalmistused said hoo sisse nädala alguses.

«Leigol on valmis toodetud umbes tuhat lumeklotsi ja viiesaja kanti jääklotse,» rääkis korraldaja Tiiu Tamm. «On ka nii-öelda eksponaate, mis järvest võetud: sees putukad, taimed ning huvitavad mustrid.»

Otepää lipuväljakule ehitasid töömehed vundamendi, mille peale sai eile suur telk, misjärel hakati püsti panema jääst ning lumest seinu. Festivaliks saabki niimoodi valmis ajutine kontserdisaal, mille kogu sisustus ja dekoratsioonid on jääst.

Saali paigaldatakse korraldajate sõnutsi ka soojuskiirgurid ning istmed kaetakse istumisalustega, et külastajatel mugavam oleks. Peale selle serveeritakse pärast kontserte kolmekäigulist õhtusööki, kus nii jäiseid kui tuliseid üllatusi. Saalis on ka jääst baar, kus pakutakse soojendavaid jooke.

Üks suuremaid muudatusi on sellel aastal, et festival kestab nelja asemel kümme päeva, mis tähendab, et ka kava on sisukam.

Tamm tõi välja orelikontserdi, mis reedel festivali avab. «Tihti ei juhtu, et orelimuusikat sellises keskkonnas kuulata saab,» lausus ta. «Talvekontserte on teisigi tehtud, aga ma ei tea, et oleks orelit jää ja lume keskel mängitud.»

Festivalil astub ka üles Tiit Kikas ning esinevad tuletantsijad. Pühapäeval toimub perepäev. Lastega tegeleb Pakaseplika, kellega meisterdatakse jäätelgi ümber lumelaternaid. Samal päeval on kohal ka Ahhaa keemiateater. Festivalil näeb kogupereetendust «Jeti suur soov» ja saab kuulata Maarja-Liis Ilusa kontserti.

«Kui Leigol olid jõulukontserdid, oli meil vene romansi kava, mis tõi kõige rohkem publikut, ning ei tulnud kuulama vaid vene inimesed,» ütles Tamm. Ta lisas, et selgi korral esinevad Maria Kondratjeva ja Olga Zaitseva.

«Meie üritus ei ole tavaline jääskulptuurifestival, vaid näitame looduse loodud jääd ja mida põnevat sinna külmunud on,» sõnas Tamm.

Samal ajal Otepää festivaliga toimub ka Pärnu jääfestival, mille üldjuht Piret Hallik-Sass ütles, et nende üritus on sel ajal juba viimased kolm aastat olnud.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles