Otepääl tuleb ansamblimuusika päev

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lii Peterson
Lii Peterson Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Kolmapäeval, 13. veebruaril toimub Otepää gümnaasiumi aulas Anu Kase nimeline kohaliku muusikakooli korraldatav ansamblimuusika päev. See on suunatud Lõuna-Eesti muusikakoolidele, pakkudes esinemisvõimalust noortele ansamblimuusikutele.

«Sel aastal on osaleda soovijaid nii palju, et pidime kahjuks mitmele koolile ära ütlema,» kinnitas Valgamaalasele ettevõtmise üks eestvedajaid Lii Peterson.

Seekord saab tema sõnul kuulata Tartu Heino Elleri nimelise muusikakooli kammeransambleid, kes on kõige arvukamalt erinevate koosseisudega esindatud, samuti Valga, Otepää, Tarvastu, Võru, Viljandi, Räpina ja Nõo muusikakoolide ansambleid. «Kindlaid piire, kust osalejaid ootame, polegi me seadnud – tulla võivad kõik, kes end lõunaeestlaseks peavad.»

Esinejaid kuulab ja tagasisidet annab žürii. Sinna kuuluvad sellel aastal akordionist Külli Kudu ja flöödimängija Lande Lampe-Kits, kes tervitavad noori muusikuid ka oma väikese etteastega.

Kuigi sellel kontserdil kohti noortele muusikutele ei jagata, on kohalikud ettevõtted parimatele koosseisudele välja pannud auhinnad.

Lii Petersoni sõnul toimus esimene Otepää muusikakooli korraldatud ansamblimuusika päev 1997. aastal. Siis oli selle korraldamise juures Anu Kase ise, kes töötas Otepää muusikakoolis klaveriõpetajana aastatel 1980–2000.

Hiljem nimetatigi sündmus Anu Kase järgi. «Ta oli meile niivõrd oluline inimene,» põhjendas Lii Peterson. «Teda armastasid õpilased ja hindasid kollektiivid. Kase oli õpetajatöö kõrvalt hea koormeister ja salongiorkestri juht. Mängis klavessiini Otepää vanamuusikaansamblis. Inimesena oli ta tõeliselt särav isiksus. Tema lahkumine juba enne 40. eluaastat oli ränk hoop paljudele.»

Copy
Tagasi üles