Valgat tabas autopeeglite varguste laine

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile teatas politsei, et ööl vastu 22. jaanuari varastati Valgas Pikal tänaval maja ette pargitud sõidukilt Audi kaks tahavaatepeeglit. Kahju on 1308 eurot.

Täna kinnitas politsei pressiesindaja Kerly Peitel Valgamaalasele, et sõidukeid, millelt 22. jaanuari öösel varastati küljepeeglid või peegliklaasid, oli rohkemgi.

«Kuna kannatanud alles pöörduvad politseisse avaldustega, ei ole kõikide juhtumite osas veel menetlusi alustatud. Avalduse laekudes seda koheselt tehakse,» selgitas pressiesindaja.

Politseile teadaolevalt varastati sel ööl sõidukite küljepeegleid Valgas ka Kungla tänaval (Toyota), Soo tänaval (Volvo), Allika tänaval (Mitsubishi), Jakobi tänaval (Volvo) ning lisaks Pikal tänaval veel täiendavalt kolmel sõidukil (kaks BMWd ja Volkswagen). Seega küünib praeguseks sarnaste juhtumite arv, millest politseile on teatatud, juba kümne kanti. Tekitatud kahju on väljaselgitamisel.

Valga kriminaalpolitsei palub kõigil, kes on märganud viimastel öödel Valgas kahtlustäratanud isikuid ja toimetamist mõne sõiduauto juures, helistada politsei telefonil 110. Ühtlasi palutakse politseile teada anda, kui kellelegi on pakutud viimasel ajal müügiks sõidukite küljepeegleid ebatavaliselt soodsa hinnaga.

Politsei tuletab meelde, et varaste käest turuhinnast odavamalt kuritegelikul teel saadud esemete ostmine soodustab kuritegevust.

«Võib muidugi juhtuda, et inimesed ostavad varastatud kaupa teadmatult ja heauskselt,» ütles Valga kriminaaltalituse juht, politseikapten Andres Saaron.

«Samas tuleb silmas pidada, et kui ostetaval kaubal on kahtlaselt odav hind ja selle ostes selgub, et tegu on varastatud esemega, võib ostjast saada kuriteo kaasosaline. Paremal juhul jääb inimene ostetud esemest ja sellele kulutatud rahast lihtsalt ilma. Teadlik omandamine võib aga kaasa tuua rahatrahvi või lausa vabadusekaotuse,» lisas Saaron.

Autoomanikele soovitab politsei oma vara suhtes mitte valvsust kaotada ning võimalusel parkida sõiduk valvega parklasse.

Copy
Tagasi üles