Valka rajoonis valmisid esimesed maasikad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed maasikad Kamalda aiandis.
Esimesed maasikad Kamalda aiandis. Foto: Sandra Pētersone

Puudel pole veel lehtigi, kuid Valka rajoonis Smiltene vallas näitavad aiandusettevõtte Kamalda kasvuhoonetes esimesed maasikad juba punast värvi.


«Kuni oma silmaga ei näe, ei usu!»» hüüdis uudist kuuldes Valka kaupluse Oļupe juhataja Inga Boša. «Lätis aprilli keskel valminud maasikad on midagi ennekuulmatut. Märtsis oli näiteks kuulda »Läti tomatitest«, mida ma ammugi ei usu.»

Kuid Valka rajooni ajalehe Ziemeļlatvija andmetel pole uudis pastakast võetud ning esimesed magusalõhnalised ja maitsvad marjad on Kamalda kasvumajades tõepoolest küpsenud.

Aiandi juhataja Liesma Bērziņa Pūre pani mullu septembris katsetamise eesmärgil mulda sordi «Zefir» taimed, uskumata eksperimendi õnnestumist isegi. Ometi sai ta positiivses tulemuses veenduda juba 16. aprillil.

«Keegi ei usu, et need on mu enda kasvatatud maasikad. Praegu me neid veel ka ei müü, sööme ise ja kostitame teisi,» ütles Bērziņa Pūre.

Kuid mitte ainult maasikate pärast ei köeta Kamaldas kaht suurt kasvuhoonet. Seal õitsevad ka juba lilled, kurgid ja tomatid. Saaki annavad salat ja till, peagi ka redised. Esimene kurgisaak loodetakse ettevõttes saada mai alguseks, tomateid enne jaanipäeva, kui vaid ilm vähegi soosib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles