Valgamaa noored esinevad Riias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Peterson
Priit Peterson Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti ja Läti klassikaraadiote ühise ettevõtmise «Radio Classics» käigus toimub laupäeval, 12. jaanuaril Riia raadiomajas muusikakoolide festival, millest võtab osa 60 muusikaõppurit vanuses 8–19 aastat.

Üles astuvate noortest Eesti muusikute seas on ka 14aastane kanneldaja Elise Roodla Valga muusikakoolist. Samuti aasta vanem kitarrimängija Priit Peterson Otepää vallast, kes õpib Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis.

Lisaks osalevad Eestist akordioniduo Julius Koppel (16) ja Mihkel Ojaots (17) Pärnu muusikakoolist; pianistid Anette Jürgenson (13) Tartu 2. muusikakoolist ja Arko Narits (13) Tartu 1. muusikakoolist, Bertha Kiur (18, altsaksofon) Elleri nimelisest muusikakoolist, Mart Kirotar (10) Teppo lõõtspillil Põlva muusikakoolist; Rasmus Ruubel (10, tuuba) ja Hendrik Jaak Sepp (10, tromboon) Viljandi muusikakoolist.

Samuti on kohal Tartu 1. muusikakooli klarnetiansambel: Erle Kont (18), Anni Ritson (14), Markus-Erik Sügis (12) ja Leo-Daniel Sipria (13), klaveril saadab neid Arko Narits (13).

Paljudele osalejatele on see esimene esinemine rahvusvahelisel areenil, samuti pakub ühisettevõtmine muusikaõpetajatele võimalusi kogemuste vahetamiseks Läti kolleegidega.

Festivali teine kontsert on 16. veebruaril Viljandi pärimusmuusika aidas, seal esineb 20 muusikut ja ansamblit Läti ja Eesti koolidest.

Kahe riigi klassikaraadiote ühisprojekt «Radio Classics» kestab kaksteist kuud, see läks käima juba möödunud aasta 1. mail ja vältab alanud aasta 30. aprillini. Ühiselt tutvustatakse eestlastele ja lätlastele naabrite kultuurielu ning kaasatakse noori muusikuid ja raadiokuulajaid.

Muusikafestivali kahe kontserdi põhjal kõlab mõlema raadio eetris neli saadet noortest muusikutest. Koostöös on valminud ka veebilehekülg muusikauudistega Eestist ja Lätist ning 12 reportaaži muusikaelu tippsündmustest.

Projekti rahastab Euroopa Liidu piiriülese koostöö programm «Estonia-Latvia». Ettevõtmine hõlmab Lääne-Eestit, Lõuna-Eestit ja Põhja-Lätit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles