Aasta algab paljudele ajateenistusse asumisega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna, 3. jaanuaril asub kaitseressursside ameti kutsel ajateenistusse enam kui 300 noormeest üle Eesti. Tegemist on aasta esimese ja mahult kõige väiksema kutsega.

Kaitseressursside ameti avalike suhete nõunik Marke Teppor kinnitas Valgamaalasele, et Valgamaal jääb kutsega hõlmatud noormeeste hulk sedapuhku üpris väikseks. «Kindlasti on neid vähem kui kümme. Täpseid numbreid on veel raske öelda, kuna mõnd noormeest võib ajateenistusse astumisel segada näiteks ootamatu haigestumine.»

Noormehed asuvad ajateenistuskohustust täitma pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis, Viru jalaväepataljonis, õhutõrjepataljonis, vahipataljonis ja mereväebaasis. Lõviosa teenistusse asuvatest noormeestest on keskharidusega.

Ajateenistusse kutsutakse Eestis kolm korda aastas: jaanuaris ja juulis eel- ning oktoobris põhikutsega. Ajateenistusse kutsutakse noormehi kaitseministri määrusega ette antud mahus. 2013. aastal näeb määrus ette 3191 kutsealuse ajateenistusse kutsumise aasta 1., 27. ja 40. nädalal.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles