Varjupaik päästis nälginud koerad endise vangla alalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute loomade varjupaiga töötajad päästsid Valga Selveri vastas asuvast endisest vanglakompleksist nälginud koerad.
Kodutute loomade varjupaiga töötajad päästsid Valga Selveri vastas asuvast endisest vanglakompleksist nälginud koerad. Foto: Marge Väikenurm / Valgamaalane

Täna öösel püüdsid kodutute loomade varjupaiga töötajad Valga Selveri vastas asuvast endisest vanglakompleksist umbes kakskümmend nälginud koera.

Naabrid on aastaid pöördunud erinevatesse ametiasutustesse, sest koerte pidev haukumine oli häiriv, samuti kahtlustati, et koeri on seal väga palju ja nad on näljas. Seni ei ole suudetud midagi ette võtta.

Eile hilisõhtul tuli politseile aga teade, et vanglahoonete kompleksi viiv uks on lahti ning kümmekond koera uitab tänaval. Lõpuks õnnestus varjupaiga töötajatel loomad tagasi hoonesse suunata ning alustada nende varjupaika viimist, mis kestis kella kahest öösel kuni kella viieni hommikul. Kahte eriti arglikku koera ei õnnestunud siiski kätte saada.

Osa koeri võib veel uidata linnas, seega tasub liiklejatel ja jalakäijatel ettevaatlik olla ning hulkuvatest loomadest anda teada Valga loomade varjupaigale.

Mis koertekolooniast ja nende omanikust edasi saab, loe laupäevasest Valgamaalasest!

Copy
Tagasi üles