Külalugude ülesvõtja kandideerib rahvusvahelisele auhinnale

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Rõngas
Ott Rõngas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaks eestlast jõudsid rahvusvahelise maaeluteemalise foto-videokonkursi «ÜPP – tagasipöördumine tulevikku» finalistide hulka. Konkurss, mille peavõitja kuulutatakse välja 14. detsembril Brüsselis, oli pühendatud Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) 50 aasta juubelile.

Konkursi videokategooria võitis Pärnumaalt pärit noor muusik Ott Rõngas muusikalise videoga «Home». Rõngas on muu hulgas tänavu 12. oktoobril Hargla maakultuurimajas esilinastunud filmi «Valgamaa külalood» operaator ja helirežissöör. Lisaks on suur osa filmis kõlanud muusikast loodud ja esitatud tema enda poolt.

Ühe konkursi fotokategooriatest – «Mahepõllumajandus ja maaturism» võitis tallinnlanna Eddy Kont pildiga «A field of storks».

Neljas Euroopa Liidu liikmesriigis – Eestis, Bulgaarias, Maltal ja Portugalis – korraldatud konkursile esitati kokku üle 280 foto ja video.

Konkursil osalenud töid hindas rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid mitte ainult põllumajanduse, vaid ka turunduse, graafilise disaini, audiovisuaalsete materjalide tootmise ning pilditöötluse spetsialistid. Eestit esindas žüriis mitmeid sarnaseid kodumaiseid fotokonkursse korraldanud hobipildistaja, Eestimaa Talupidajate Keskliidu peadirektor Kaul Nurm.

Copy
Tagasi üles